Preview Mode Links will not work in preview mode

Omänskligt

Jul 30, 2017

Gränssättning – att skydda sig själv. En av våra viktigaste redskap när vi pratar om hälsa är just gränssättning. Vad händer med någon som aldrig sätter gränser? Hur lär man sig att sätta gränser? Är det socialt accepterat?

Sofia berättar om sin relation till gränssättning och hur svårt det kan...


Jul 23, 2017

Vad är en missbrukare? Vad är den första bilden du får upp när du tänker på någon som missbrukar? Vi har nog alla en klar bild (och fördomar) av vad en missbrukare är, men det vi gärna glömmer är att missbruket finns överallt, hela tiden och närmare än vi tror.

I veckans avsnitt av vår podcast...


Jul 16, 2017

Vi är nog många som kan skriva under på att vårt samhälle är byggt för det sociala. Vi ska visa upp oss, umgås, mingla, nätverka och synas för att finnas. Vi blir berömda när vi orkar hålla ett högt tempo, gå på många tillställningar och alltid är på. Men vad händer när man inte orkar? När man...


Jul 9, 2017

Dagens avsnitt handlar om emotionell kärlek vs. praktisk kärlek.. Vi är väldigt många (våra föräldragenerationer inkluderade) som känner igen oss i det här.

Vi är många som fått kärlek, trygghet och stöd genom allt det praktiska i vår barndom. Det har alltid funnits någon som hämtat och lämnat,...


Jul 2, 2017

Vi frågade er om vad ni önskade att vi pratar om i vår podcast Omänskligt. Majoriteten svarade samma sak - mat och ätande. Er önskan är vår lag vilket betyder att det här avsnitt handlar om just detta och heter "Fri att äta som jag vill – om mat, ätande och att sträcka på sin själ".

Vi pratar om det...